Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od naroda

VOA, BBC i DW osudili Iran zbog blokade emitiranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glas Amerike, britanski BBC i Deutsche Welle u petak su zajednički osudili iranske vlasti za ono što kažu da je protuzakonito ometanje njihovog emitiranja za Iran.

Te radiotelevizijske kuće s međunarodnim programima, objavile su priopćenje u kojem optužuju Iran za ometanje satelita koji zajednički koriste. Upozorili su da se time krše međunarodni sporazumi i pozvali satelitske operatere da izvrše pritisak na Iran kako bi se zaustavila ta praksa. Američki je State Department izjavio da je iranski režim pokušao blokirati gotovo svo medijsko pokrivanje protuvladinih prosvjeda u Teheranu u četvrtak, što, po riječima njegovog glasnogovornika Philipa Crowleya, pokazuje da vlada 'strahuje od naroda'. Iran je također navodno isključio telefonske i internet usluge.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

>> Napali Musavijevu suprugu, privedena unuka Homeinija

Iranske vlasti optužile su međunarodne medije za pomaganje u poticanju nemira nakon prošlogodišnjih spornih predsjedničkih izbora. Prosvjedi koju su održani u četvrtak, podudarili su se s obilježavanjem 31. godišnjice osnivanja Islamske Republike. Oporbeni aktivisti kažu da su iranske snage sigurnosti napale prosvjednike suzavcem i palicama, te da su brojne uhitili. Oporbene internet stranice navode da su dužnosnici sigurnosti napali i vodeće reformističke političare Mehdija Karroubija i bivšeg predsjednika Mohammada Khatamija, kao i suprugu glavnog čelnika oporbe Mir Hossein Mousavija. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene