Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi val

U Bihać svaki dan stiže 100 do 150 migranata koji žele nastaviti put prema Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Autobusi za Bihać puni su ilegalnih migranata koji preko Hrvatske žele doći do bogatih europskih zemalja. Vlasti u BiH strahuju da će stanje biti još gore, ali i da postoji mogućnost masovnih prosvjeda lokalnog stanovništva.

Pritisak ilegalnih migracija na granicu između Bosne i Hercegovine i Hrvatske sve je veći jer više od stotine migranata svakodnevno stiže na područje Unsko-sanske županije, upozorio je u utorak policijski glasnogovornik.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Uzimao po 200 € Uhićen granični policajac: Pomagao pri ulasku u šengenski prostor, dosjetio se nove metode Granični prijelaz Eagle Pass - 2 kriza u Americi Slijedi li kaos na granici? Konvoj kamiona sve bliže, organizatori najavljuju dolazak tisuće vozila

Problem postaje sve veći s popuštanjem restriktivnih mjera koje su bile na snazi do kraja svibnja zbog suzbijanja epidemije koronavirusa. Autobusi za Bihać puni su ilegalnih migranata koji žele nastaviti put ka Hrvatskoj i dalje prema bogatim članicama Europske unije.

U tom gradu i drugdje u županiji nema mjesta u migrantskim centrima i sve više ljudi boravi na otvorenom i u improviziranim skloništima.

"Kako je u posljednjih sedam dana ponovo uspostavljen autobusni međugradski prijevoz na područje županije u prosjeku stiže između 100 i 150 novih migranata", kazao je glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić, prenosi agencija Fena.

Dodao je da policija nastoji kontrolirati njihovo kretanje i provjerava ih pri dolasku, a kod nekih su pronašli identifikacijske kartice izdane u migrantskim centrima kod Sarajeva.

Predsjednik lokalne vlade Mustafa Ružnić strahuje da će stanje biti još gore nakon što je ostavku podnio ministar sigurnosti Fahrudin Radončić, pa će se morati nositi s novim migrantskim valom.

"Ponovo ćemo imati krizu u tijelima BiH koja upravljaju migracijama", kazao je Ružnić za televiziju N1.

Upozorio je da bi građani na tom području mogli preuzeti stvar u svoje ruke, organizirati masovne prosvjede i potjerati migrante na granicu s Hrvatskom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene