Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srpska posla

Vlasnik smjenio urednika tabloida Alo! jer nije pisao o Mladiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka je zauzela stav kako poslovni uspjeh ne mogu biti građeni na toleriranju ratnih zločina - rekao je Ringier

Vlasnik i predsjednik Upravnog odbora tvrtke Ringier, Michael Ringier smijenio je Antonija Kovačevića, glavnog i odgovornog urednika dnevnog tabloida Alo! zbog načina pisanja o Ratku Mladiću, ali odbacuje spekulacije da je smjena posljedica političkih pritisaka, piše današnji Blic koji je uz nekoliko dnevnika i tjednika u sastavu tvrtke Ringier.

Pročitajte i ovo Ratko Mladić Javnost u nevjerici Dvije sarajevske studentice veličale ratnog zločinca Ratka Mladića pa ih Vulin pozvao u Srbiju Ratko Mladić Kriv za Srebrenicu Ratko Mladić hospitaliziran u Haagu: "Tražit ćemo dopuštenje da ga pregleda srpski tim liječnika"

'Smjena je uslijedila zbog pisanja tog lista o Ratku Mladiću, a da se pri tom ne spominje kako je optužen za ratne zločine. Tvrtka je zauzela stav kako poslovni uspjeh ne može biti građen na toleriranju ratnih zločina' rekao je Ringier naglašavajući kako smjena na čelu redakcije Alo! ne znači da će pisanje ovog lista ubuduće biti manje kritično prema vlastima.

No, Udruženje novinara Srbije ocijenilo je jučer kako je glavni i odgovorni urednik tabloida Alo! smijenjen pod političkim pritiskom, a u priopćenju navodi kako je do smjene došlo 'samo tri dana nakon Kovačevićevog otvorenog suprotstavljanja pritisku predsjednika Srbije na uređivačku politiku lista'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene