Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tvrtka je zauzela stav kako poslovni uspjeh ne mogu biti građeni na toleriranju ratnih zločina - rekao je Ringier


Vlasnik i predsjednik Upravnog odbora tvrtke Ringier, Michael Ringier smijenio je Antonija Kovačevića, glavnog i odgovornog urednika dnevnog tabloida Alo! zbog načina pisanja o Ratku Mladiću, ali odbacuje spekulacije da je smjena posljedica političkih pritisaka, piše današnji Blic koji je uz nekoliko dnevnika i tjednika u sastavu tvrtke Ringier.

Vezani članci Majke Srebrenice prate izricanje presude Ratku Mladiću - 1 Reakcije na presudu Mladiću: "On je živ, a mojih nema. Plakala sam cijeli dan, sad mi je lakše" Ratko Mladić Pogledajte što su beogradski mediji pisali uoči presude balkanskom krvniku Ratku Mladiću

'Smjena je uslijedila zbog pisanja tog lista o Ratku Mladiću, a da se pri tom ne spominje kako je optužen za ratne zločine. Tvrtka je zauzela stav kako poslovni uspjeh ne može biti građen na toleriranju ratnih zločina' rekao je Ringier naglašavajući kako smjena na čelu redakcije Alo! ne znači da će pisanje ovog lista ubuduće biti manje kritično prema vlastima.

No, Udruženje novinara Srbije ocijenilo je jučer kako je glavni i odgovorni urednik tabloida Alo! smijenjen pod političkim pritiskom, a u priopćenju navodi kako je do smjene došlo 'samo tri dana nakon Kovačevićevog otvorenog suprotstavljanja pritisku predsjednika Srbije na uređivačku politiku lista'.