Nesreća se dogodila na mostu koji spaja otoke Zealand i Fyn nakon što su navodno dijelovi teretnog vlaka zbog jakih vjetrova udarili u putnički vlak.

Galerija


Šestero ljudi poginulo je, a 16 ih je ozlijeđeno u željezničkoj nesreći u Danskoj u srijedu ujutro, javljaju danski mediji.

Vezani članci Peter Madsen sjedi na tlu nedaleko od zatvorske zgrade u Abertslundu Danski monstrum: Muškarac koji je ubio i raskomadao novinarku na svojoj podmornici pobjegao iz zatvora Vozilom udario u kuću i poginuo Teška nesreća u Novoj Gradiški: Vozilom udario u kuću i poginuo

Nesreća se dogodila na mostu koji spaja otoke Zealand i Fyn nakon što su dijelovi teretnog vlaka zbog jakih vjetrova udarili u putnički vlak koji je prometovao prema glavnom gradu Kopenhagenu. 

"Riječ je o dijelu krova vagona u kojem je prevoženo pivo. Snažan vjetar podigao ga je i bacio na putnički vlak koji je naglo zakočio", izvijestile su službe.

Osim brojnih spasilačkih službi, koje su se teško probijale do putnika u vlaku, na teren je izašao i zamjenik voditelja Odbora za istraživanje nesreća.

 

 

U trenutku udara u vlaku je bio 131 putnik i troje djelatnika.

Most dug 18 kilometara iznad tjesnaca Velikog Belta, kao i most Oresund koji povezuje Dansku i Švedsku, bili su ranije zatvoreni za promet zbog olujnih vjetrova koji su izazvali nestanak struje i zastoje u prometu u velikim dijelovima Skandinavije.

"Užasna nesreća vlaka na mostu Veliki Belt Danskoj u rezultatu oluje Alfrida. Naše su misli s ozlijeđenima i obiteljima poginulih", napisao je švedski premijer Stefan Lofven na Twitteru, a prenosi Reuters.

U srijedu ujutro u Švedskoj je više od 100 tisuća domova ostalo bez električne energije zbog pada stabala.

Most Veliki Belt jedan je od najvažnijih prometnih pravaca u Danskoj. Mnogi putnici iz Njemačke prelaze preko mosta kada idu do glavnog grada Danske ili nastavljaju do Švedske.