Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jučer se u Beogradu na žaljezničkom kolodvoru dogodila neuobičajena prometna nesreća. Vlak iz Lapova, umjesto da stane, zabio se u gromobran pri čemu je ozlijeđeno 24-ero putnika.


Prema izjavama svjedoka, putnici koji su se spremali izaći iz vlaka popadali su po hodnicima, a neki su od siline udarca čak iz vagona ispali na peron. Svi ozlijeđeni putnici pregledani su, a na liječenju je zadržan samo jedna osoba s težim povredama. 

Vezani članci Teretni vlak i podignuta rampa VIDEO Zastrašujući prizor iz Đakova: Teretni vlak prolazi prugom, a rampa na pružnom prijelazu ostala podignuta Andrijin križ, ilustracija Policija objavila detalje tragične nesreće u Istri: "Vozač auta nije se zaustavio ispred pruge"

Prema neslužbenim informacijama, vlakovođa je poštovao sva pravila o sigurnosti prilikom ulaska vlaka u stanicu jer je vozio 9 km/h, što je čak sporije od dozvoljene brzine. Ipak, lokomotiva i pet vagona zakucali su se u bankinu i pomakli ju za desetak centimetara. 

U vlaku je za vrijjeme nesreće bilo oko 300 putnika, među kojima i Dušica Prokić (38), koja je povrijedila vrat i kičmu.

'Stajala sam u hodniku vlaka s majkom i spremala se izaći. Bila je velika gužva pa nismo prišle bliže vratima. Ušli smo u stanicu, ali nisam čula kočnice. Često idem ovim vlakom i obično se čuje škripa kočnica na peronu. Začuli smo udarac i popadali na pod. Preko mene je palo nekoliko ljudi, jedva sam se izvukla. Vidjela sam da su putnici koji su ispali iz vlaka krvavi. Ja sam povrijedila vrat, kičmu, a otekla mi je i noga', ispričala je  Dušica.