Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlak se sudario sa stanicom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer se u Beogradu na žaljezničkom kolodvoru dogodila neuobičajena prometna nesreća. Vlak iz Lapova, umjesto da stane, zabio se u gromobran pri čemu je ozlijeđeno 24-ero putnika.

Prema izjavama svjedoka, putnici koji su se spremali izaći iz vlaka popadali su po hodnicima, a neki su od siline udarca čak iz vagona ispali na peron. Svi ozlijeđeni putnici pregledani su, a na liječenju je zadržan samo jedna osoba s težim povredama. 

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Ilustracija Nije kočio na vrijeme Željeznička nesreća u Slavoniji: "Žurio se jer mu je sin sletio s ceste. Onda se autom zabio u vlak i totalno slupao vozilo"

Prema neslužbenim informacijama, vlakovođa je poštovao sva pravila o sigurnosti prilikom ulaska vlaka u stanicu jer je vozio 9 km/h, što je čak sporije od dozvoljene brzine. Ipak, lokomotiva i pet vagona zakucali su se u bankinu i pomakli ju za desetak centimetara. 

U vlaku je za vrijjeme nesreće bilo oko 300 putnika, među kojima i Dušica Prokić (38), koja je povrijedila vrat i kičmu.

'Stajala sam u hodniku vlaka s majkom i spremala se izaći. Bila je velika gužva pa nismo prišle bliže vratima. Ušli smo u stanicu, ali nisam čula kočnice. Često idem ovim vlakom i obično se čuje škripa kočnica na peronu. Začuli smo udarac i popadali na pod. Preko mene je palo nekoliko ljudi, jedva sam se izvukla. Vidjela sam da su putnici koji su ispali iz vlaka krvavi. Ja sam povrijedila vrat, kičmu, a otekla mi je i noga', ispričala je  Dušica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene