Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlak evakuiran zbog prijetnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački vlak velikih brzina koji povezuje Muenchen na jugu i Hamburg na sjeveru Njemačke zaustavio se pred željezničkim kolodvorom u Hannoveru zbog telefonske prijetnje, priopćio je glasnogovornik njemačkih željeznica (DB).

Policija i DB nisu htjeli otkriti sadržaj anonimnog poziva koji je
dobila policija u Hannoveru, ali se prijetnja odnosila na vlak.

Pročitajte i ovo Dojava iz škole - 2 Dojava škole Dječak prijetio učenicima u školi: Policija mu u kući pronašla oružje Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama

Osamstotinjak putnika moralo je izaći iz vlaka koji je pretražila
njemačka savezna policija.

Putnici su autobusima prevezeni do željezničkog kolodvora, odakle su drugim vlakom nastavili put prema Hamburgu.

Izgred se događa u trenutku kada su dva muškarca osumnjičena za pripremu dvaju sinkroniziranih napada u njemačkim područnim vlakovima 31. srpnja, koji su mogli imati teške posljedice.

Jedan od osumnjičenika, Libanonac star 21 godinu, uhićen je u subotu na željezničkom kolodvoru u Kielu (na sjeveru zemlje) i optužen je u nedjelju zbog "članstva u terorističkoj organizaciji", za "pokušaj ubojstva" i "pokušaj izazivanja eksplozije".

Drugi osumnjičenik, isto libanonski državljanin, još je u bijegu i najvjerojatnije je u Libanonu, prema njemačkoj kriminalističkoj policiji. Kako piše tjednik Stern u internetskom izdanju, taj se osumnjičenik zove Jihad Hamad.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene