Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemački vlak velikih brzina koji povezuje Muenchen na jugu i Hamburg na sjeveru Njemačke zaustavio se pred željezničkim kolodvorom u Hannoveru zbog telefonske prijetnje, priopćio je glasnogovornik njemačkih željeznica (DB).


Policija i DB nisu htjeli otkriti sadržaj anonimnog poziva koji je
dobila policija u Hannoveru, ali se prijetnja odnosila na vlak.

Vezani članci Vlak naletio na vozilo u blizini Vodnjana 06 Objavljeni detalji naleta vlaka na auto u Vodnjanu: Vozač se nije zaustavio na znak Stop i nije bio vezan Stravična željeznička nesreća u Tajvanu VIDEO Vlak usred tunela sletio s tračnica: Poginulo više od 50 ljudi, deseci su još zarobljeni u uništenim vagonima

Osamstotinjak putnika moralo je izaći iz vlaka koji je pretražila
njemačka savezna policija.

Putnici su autobusima prevezeni do željezničkog kolodvora, odakle su drugim vlakom nastavili put prema Hamburgu.

Izgred se događa u trenutku kada su dva muškarca osumnjičena za pripremu dvaju sinkroniziranih napada u njemačkim područnim vlakovima 31. srpnja, koji su mogli imati teške posljedice.

Jedan od osumnjičenika, Libanonac star 21 godinu, uhićen je u subotu na željezničkom kolodvoru u Kielu (na sjeveru zemlje) i optužen je u nedjelju zbog "članstva u terorističkoj organizaciji", za "pokušaj ubojstva" i "pokušaj izazivanja eksplozije".

Drugi osumnjičenik, isto libanonski državljanin, još je u bijegu i najvjerojatnije je u Libanonu, prema njemačkoj kriminalističkoj policiji. Kako piše tjednik Stern u internetskom izdanju, taj se osumnjičenik zove Jihad Hamad.