Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progovorio o Kosovu

Završio posjet Srbiji: Putin iz Srbije Beograda otišao s Pašom, štenetom šarplaninca

Vladimir Putin od Vučića dobio štene šarplaninca (Foto: AFP)
Vladimir Putin od Vučića dobio štene šarplaninca (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Vladimir Putin od Vučića dobio štene šarplaninca (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Ruski predsjednik Vladimir Putin završio je posjet Beogradu. Bio je to događaj koji će pamtiti više od 100 tisuća građana koji su pozdravili Putina. Pamtit će ga i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, koji nije skrivao svoje divljenje prema ruskom kolegi.

Samo najviše počasti za predsjednika Rusije Vladimira Putina u Beogradu. Njegov zrakoplov dopratili su srbijanski borbeni zrakoplovi MiG 29. Isporučila ih je Rusija.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

Ruskog predsjednika već na pisti je pozdravio srbijanski kolega Aleksandar Vučić. Na službenom dočeku, pred Palačom Srbije, uz zvukove himni za Putina su ispaljivani počasni plotuni.

U istom tonu nastavio je srbijanski vrh predvođen Vučićem i za vrijeme prvog obraćanja dvojice državnika novinarima. ''Srbija i Rusija su iskreni prijatelji i ja hoću Vama osobno zahvaliti se, zahvalim poštovani predsjedniče Putine, na tome što ste mnogo energije, truda, rada, vremena, usudio bih se reći, poštovanja i ljubavi uložili u napredak i razvijanje srpsko-ruskih odnosa'', kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Uslijedili su sastanci, a onda i službena konferencija za novinare. Vučić je nastavio s hvalospjevima, ali i na ruskom. ''Vladimir Vladmirovič je lider velikog značenja za Rusiju. On je podigao Rusiju. Zaštitio njezino dostojanstvo, ali je također zaštitio vitalne interese srpskog naroda'', rekao je Vučić.

Govorio o Kosovu

A onda je ruski predsjednik progovorio o Kosovu, nakon čega je svima sve postalo jasno. ''Nažalost, kosovske vlasti su u posljednje vrijeme napravile niz provokativnih koraka koji su ozbiljno pogoršali situaciju. Ponajprije, tu mislim na odluku od 14. prosinca i uspostavljanje takozvane kosovske vojske'', rekao je Putin.

Putin je iz Beograda otišao sa štenetom šarplaninca. Poznatom ljubitelju životinja darovan je tromjesečni Paša. U srbijanskom predsjedništvu kažu, to je najstarija srpska autohtona vrsta.

Obišao je ruski predsjednik sa svojim domaćinom i Hram svetog Save, čije uređenje s pet milijuna dolara financira i Rusija. Prije odlaska, Putin se obratio domaćinima. ''Hvala. Hvala na prijateljstvu'', kazao je.

Srbijanskom predsjedniku ostalo je visoko rusko odlikovanje, orden Aleksandra Nevskog i sjećanja na četvrti posjet Vladimira Putina Beogradu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene