Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aleksej Djumin

PUTIN SI PRONAŠAO NASLJEDNIKA Tko je 43-godišnjak kojeg trenira za predsjednika Rusije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Putin, prema spekulacijama koje dolaze iz Moskve, za svog nasljednika trenira vojnog heroja, zamjenika ministra obrane Alekseja Djumina.

43-godišnjem Alekseju Djuminu ovaj je tjedan povjeren posao guvernera Tulske oblasti, a u medije su 'procurili' do sada nepoznati detalji 'o njegovoj hrabrosti'.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

Bivši tjelohranitelj i Putinova osoba od povjerenja također je i vratar u hokejskoj momčadi iz Kremlja, a mnogi tvrde kako je njegova dužnost 'pustiti Putinu da zabije gol' kako bi ruski predsjednik na TV izgledao moćnije kada pak pošalje u mrežu, piše Daily Mail.

Djumin je 2014. odigrao veliku ulogu u zbacivanju s vlasti ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča a iste je godine i zapovjedao ruskim specijalcima koji su imali ključnu ulogu u zauzimanju Krima. Putin mu je, za zasluge, dodijelio medalju za hrabrost i čin generala. Prema nekim izvorima Djumin je neko vrijeme bio i zamjenik šefa ruske vojne obavještajne agencije, poznatije pod nazivom GRU.

Prije dva mjeseca imenovan je zamjenikom Sergeja Šojgua, Putinova bliskog prijatelja i ministra obrane. Potom je, ovaj tjedan, imenovan guvernerom strateški važne Tule. Analitičari to vide kao 'generalnu probu' upravljanja i stjecanja političkog iskustva prije novog, 'meteorskog' promaknuća. Očekuje se da će se Putin još kandidirati na predsjedničkim izborima 2018., ali i da će mu to biti posljednji mandat te da bi ga nakon 2020. mogao predati upravo Djuminu.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene