Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće proglasiti ratno stanje

Vladimir Putin zaprijetio zbog uvođenja sankcija Rusiji: ''To je jednako objavi rata"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u subotu da su sankcije uvedene Rusiji ''jednake objavi rata''.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin komentirao je u subotu sankcije uvedene njegovoj zemlji zbog invazije na Ukrajinu. Rekao je da su one "ekvivalentne objavi rata", piše CNN.

Otkrio je da uvođenje izvanrednog stanja u Rusiji niti angažiranje ročnika za operaciju u Ukrajini nije u planu.

"Mogli smo poduzeti drugačiji smjer djelovanja. Mogli smo pomoći republikama Donbasa na liniji kontakta i pojačati ih ruskom vojskom, ali u ovom slučaju, a mislim uz nepokolebljivu podršku Zapada, s druge strane bismo imali bismo koji dolaze uz podršku Zapada'', rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ MINUTE U MINUTU Novi udarac za Putina: Anonymousi tvrde da su hakirali stranice ruske sigurnosne službe. I dvije velike kartične kuće napuštaju Rusiju

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Srušio se u stambeno naselje VIDEO Objavljena snimka rušenja zrakoplova u Černihivu, pao je na kuće i izazvao požare

Kaže da je rusko Ministarstvo obrane odabralo drugačiji put. 

''Prvo što su učinili bilo je uništenje cjelokupne vojne infrastrukture (Ukrajine, op.a.). Dobro, ne cijele, ali djelomično. Uglavnom Skladišta s oružjem, streljivo, zrakoplovstvo, sustave protuzračne obrane'', rekao je i ustvrdio da su gotovo potpuno uništili ukrajinski sustav protuzračne obrane.

''Otuda i zahtjev za zatvaranjem neba, ali provedba tog zahtjeva povezana je s kolosalnim i katastrofalnim posljedicama ne samo za Europu, već i za cijeli svijet. Sadašnje (ukrajinsko, op.a.) vodstvo mora shvatiti da, ako nastave raditi ono što rade, dovode u pitanje budućnost ukrajinske državnosti. A ako se to dogodi, to će biti u potpunosti na njihovoj savjesti'', dodao je Putin.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene