Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tenzije ne jenjavaju

TURCI U PROBLEMIMA Putin udario šakom o stol i povukao vrlo oštar potez

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog situacije koja je nastala nakon obaranja ruskog zrakoplova u Siriji, Vladimir Putin odlučio se na dramatičan potez.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se Turskoj nameće paket gospodarskih sankcija zbog rušenja ruskog vojnog zrakoplova. Među mjerama je zabrana djelovanja nekih turskih organizacija kao i zabrana uvoza određenih proizvoda.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi"

Iz Kremlja se doznaje kako je Putin potpisao dekret o 'mjerama koje osiguravaju nacionalnu sigurnost Ruske Federacije te zaštitu njenih građana od kriminalnih i drugih ilegalnih djelovanja te o nametanju ekonomskih sankcija u odnosu na Republiku Tursku'.

Od 1. siječnja ruski poslodavci neće smjeti zapošljavati turske državljane. Sankcije se neće odnositi na one turske državljane koji su u ruskim tvrtkama bili zaposleni prije 31. prosinca ove godine.

Ruskim putničkim agencijama zabranjeno je od 1. siječnja prodavati turističke aranžmane za Tursku, a zabranit će se i čarter letovi između te dvije zemlje.

Od 1. siječnja turskim će državljanima, osim onih koji imaju stalno boravište u Rusiji, za ulazak u Rusiju biti potrebna viza.

Turska i Rusija zaoštravaju odnose: 'Rusija ima pravo na vojni odgovor' 

Podsjetimo, Turci su u utorak oborili ruski vojni zrakoplov Su-24 iznad Sirije rekavši kako je u nekoliko navrata 'povrijedio njihov zračni prostor'.

Otada se tenzije na relaciji Ankara-Moskva sve više zaoštravaju da bi u konačnici kulminirale ovim ekonomskim sankcijama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene