Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervju s Oliverom Stoneom

Putin o nuklearnom ratu između SAD-a i Rusije: "Nitko to ne bi preživio"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Nijedna zemlja na svijetu ne bi preživjela kada bi Rusija i SAD upotrijebile svoje nuklearno oružje", kazao je Vladimir Putin.

Ruski predsjednik Vladimir Putin dao je niz intervjua američkom redatelju Oliveru Stoneu.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Vladimir Putin "Oni vode hibridni rat" Putin otkrio da jača nuklearne snage: "Na najvišem smo stupnju pripravnosti..."

Pitanje hoće li ljudska vrsta preživjeti potencijalni globalni nuklearni rat mučila je umove generacija, pa tako i Stonea, koji se pitao vjeruje li ruski predsjednik da bi SAD mogle pobijediti ako bi izbio takav sukob.

"Ne vjerujem da bi itko mogao preživjeti takav sukob", odgovorio je Putin u kratkom Showtimeu, preteči dokumentarca pod nazivom "Putinovi intervjui" koji će se emitirati idući tjedan. 

Stone je Putina upitao i postoji li "nada za promjenu" u odnosima između Rusije i SAD-a, za koje su obje zemlje priznale da je na najnižoj točki od hladnog rata.

"Uvijek ima nade. Sve dok nisu spremni dovesti nas do groblja i pokopati nas", odgovorio je Putin.

Putin i Stone su razgovarali i o odnosu Rusije i NATO-a. Putin je NATO opisao kako instrument američke vanjske politike, a članice saveza kao američke "vazale".

"Kad neka zemlja postane članica NATO-a teško je odoljeti pritisku SAD-a. I odjednom se može staviti bilo koji sustav oružja u ovu zemlju. Antibalistički raketni sustav, nove vojne baze i, ako je potrebno, nove napadačke sustave", kazao je Putin.

Rusija je, kaže Putin, prisiljena poduzeti protumjere oko sve veće prijetnje NATO-a i oružane vojne izgradnje na ruskim granicama.

"Moramo usmjeriti naše raketne sustave na objekte koji nam prijete. Situacija postaje napeta", rekao je Putin. 

U trećem dijelu, koji je u utorak objavio Showtime, Stone tvrdi kako ima vjerodostojne informacije da je ruski čelnik preživio najmanje pet pokušaja atentata. Putin je kazao kako ih je uspješno zaustavio njegov sigurnosni tim.

"Ja eadim svoj posao a sigurnosne službe svoj i rade to vrlo uspješno", kazao je Putin te dodao: "Ja im vjerujem".

"Samo Bog zna našu sudbinu. Jedan dan svi ćemo umrijeti. Pitanje je samo što ćemo postići u ovom tranzicijskom svijetu i jesmo li uživali u životu", kazao je Putin poznatom redatelju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene