Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masakr na tržnici

Medvedev: Uhvatit ćemo 'gadove', uhićene tri osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 17 osoba poginulo je u eksploziji automobila bombe na središnjoj tržnici u južnom ruskom gradu Vladikavkazu u Sjevernoj Osetiji, a više od stotinu je ranjeno pa se strahuje da bi broj mrtvih mogao rasti, javljaju ruski mediji.

'Tamo je i drugi automobil u kojemu bi mogla biti eksplozivna naprava. Evakuiramo ljude', izjavio je izvor u policiji. U izvješćima se navodi da je eksplozija bila toliko snažna da je oštetila obližnje zgrade. Na mjesto eksplozije izašli su policija i vatrogasci.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

>> Dagestan: Eksplodirala bomba na željezničkoj pruzi

'Najmanje 17 ljudi, uključujući i bombaša, poginulo je u napadu i 133 ih je ranjeno u eksploziji', izjavio je Alexander Pogorelij iz ruskog ministarstva za nužne situacije, prenosi AP. Među poginulima je i 18-mjesečno dijete. Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev poslao je svog regionalnog izaslanika da pomogne lokalnim vlastima u pomoći žrtvama. Pogorelij je dodao kako se čak 87 žrtava eksplozije nalazi u kritičnom stanju.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za taj napad. Sjeverna Osetija nalazi se u problematičnoj ruskoj regiji Sjevernog Kavkaza i sjeverno od gruzijske regije Južne Osetije, oko koje su Moskva i Tbilisi vodili rat u kolovozu 2008. Ruski Kavkaz nestabilan je zbog islamske pobune potaknute dvama ratovima u Čečeniji koje su Rusi vodili protiv čečenskih boraca za odcjepljenje.

Medvedev obećao uloviti 'gadove' odgovorne za napade na Kavkazu

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev obećao je uhvatiti 'gadove' koji su naredili samoubilački napad, najsmrtonosniji napad poslije atentata na moskovsku podzemnu željeznicu u ožujku. 'Učinit ćemo apsolutno sve da uhvatimo ta čudovišta, te gadove koji su počinili teroristički barbarski napad na civile', rekao je Medvedev.

Kako prenosi agencija AP tri su osobe uhićene zbog sumnje da su umješane u organizaciju napada. (B.V./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene