Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vjenčali se homoseksualni svećenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U crkvi svetog Bartolomea u Londonu, prošli su mjesec prstenje i zavjete razmijenili homoseksualni svećenici Peter Cowell i David Lord. Anglikanci diljem svijeta podijeljeni su oko homoseksualnosti, a konzervativci su obred osudili i nazvali svetogrđem.

Tradicionalisti Anglikanske crkve bili su ljuti kada su jučer saznali da su dva homoseksualna svećenika razmijenili zavjete u crkvi i potvrdili svoju vezu te da se za taj događaj nije znalo mjesec dana.

Pročitajte i ovo Papa Franjo pred žrtvama svećeničke pedofilije, ilustracija - 5 U Portugalu Papa Franjo sastao se sa žrtvama svećeničkog zlostavljanja: "Jauk boli žrtava mora biti saslušan" Svećenik na TikToku Propovijedaju, pozivaju na molitvu... Svećenici tiktokeri: "Nastaju susreti, kontakti i dogovori za ispovijedi, pa i videi koje dijelim"

'Ovo vjenčanje svećenika srušilo je sve crkvene zakone', rekao je glasnogovornik Anglikanske crkve Lou Henderson.

Ceremonija vjenčanja dojice svećenika sastojala se od tradicionalne liturgije vjenčanja, euharistije i crkvenih pjesama, a predvodio ju je svećenik Martin Dudley.

'Smatram da je brak zajednica muškarca i žene, ali ne vidim ništa loše u blagoslivljanju parova koji se žele obvezati', komentirao je Dudley, dok je Anglikanska crkva zabrinuta zbog mogućnosti da ovo vjenčanje ohrabri ostale liberalne svećenike, koji tvrde da bi se Biblija treba reinterpretirati u skladu s trenutačnim iskustvom, na vjenčanja homoseksualnih parova.

Svećenici Peter Cowell i David Lord partneri su već više godina, a prije mjesec dana vezu su potvrdili pred nekoliko stotina gostiju.

'Vodstvo je pokušalo zanijekati da će se ovo dogoditi, ali sada je istina objavljena. Naše poštovanje prema engleskoj crkvi raspast će se ukoliko ne vidimo povratak tradicionalnom učenju', rekao je biskup Ugande Henry Orombi.

Civilni brakovi za homoseksualne parove u Engleskoj su dozvoljeni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene