Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od glavnih ukrajinskih političkih dužnosnika, bivši svjetski prvak u boksu Vitalij Kličko je u četvrtak ocijenio da je odluka parlamenta Krima da traži pripojenje ukrajinskog poluotoka Rusiji velika provokacija.


To je 'velika provokacija i neustavno je', rekao je Kličko novinarima u Dublinu gdje sudjeluje na kongresu Europske pučke stranke kao i Julija Timošenko, bivša ukrajinska premijerka.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Krimski referendum nitko ne može otkazati!' Slika nije dostupna Rusi podržavaju odvajanje Krima i pod cijenu sankcija!

'Ukrajina mora biti neovisna zemlja. Ovo što se događa u vezi Krima je provokacija', dodao je.

Jednoglasne odluke krimskog parlamenta da se pripoji Rusiji i o tome održi referendum za 10 dana dramatično su zaoštrile krizu u Ukrajini.

Vitalij Kličko i Julija Timošenko se trebaju obratiti zastupnicima Europske pučke stranke (EPP). Europska pučka stranka se sastala na kongresu u četvrtak i petak u Dublinu kako bi pokrenula kompanju za europske izbore u svibnju i imenovala svog kandidata koji će naslijediti predsjednika Europske komisije Jose Manuel Barrosa.

Obama: Sankcije će Rusiju skupo stajati

Bivši premijer Luksemburga Jean-Claude Juncker je favorit pred Francuzom Michelon Barnierom, sadašnjim europskim povjerenikom za financije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook