Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među stradalima i djeca

Više tornada prohujalo SAD-om, najmanje 5 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje petero ljudi je poginulo u nedjelju u velikom nevremenu koje je pogodilo SAD.

Među poginulima je navodno i dvoje djece. Kako javljaju tamošnji mediji, nekoliko tornada je poharalo područje Kansasa, Iowe, Nebraske i Oklahome. BBC javlja kako su žrtve tornada iz pokrajine Woodward u Oklahomi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crna brojka narasla Broj poginulih u tornadima u Oklahomi i Missouriju popeo se na 12 Slika nije dostupna Video hit na internetu Iznenađenje: Tijekom intervjua ispod ruševina pronašla svog psa!

Lokalne vlasti upozoravaju kako postoji mogućnost da će se tornada formirati i tijekom nedjelje te pozivaju ljude na oprez. Očekuju kako će tijekom noći na ponedjeljak biti najveći udari nevremena.Spasioci diljem SAD-a procjenjuju materijalnu štetu koja je nastala u posljednjem udaru nevremena u noći na nedjelju.

Kazali su kako se još ne zna kolika je šteta, ali procjenjuju da će posljedice biti strašne.Zbog tornada su evakuirali nekoliko gradova na području srednjeg istoka zemlje. Veliki tornado poharao je i gradić Thurman, koji je gotovo potpuno uništen. Srećom, lokalne vlasti su evakuirale stanovnike na vrijeme te nema stradalih. 'Tornado je trajao vjerojatno četiri minute, ali se meni činilo da traje čitavu vječnost. Kuća se toliko tresla da sam mislio kako će odletjeti', rekao je stanovnik Thurmana. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene