Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stotine poginulih

VIDEO Dramatične snimke područja razorenog potresom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje su 203 osobe poginule, a više od 11 tisuća ih je ozlijeđeno u potresu magnitude 6,6 po Richteru u subotu u jugozapadnoj kineskoj pokrajini Sečuanu.

Teže je ozlijeđeno 960 osoba, javlja agencija Xnhua. Mjesto potresa posjetio je u subotu kineski premijer Li Keqiang i novinarima kazao da spasilačke službe intenzivno tragaju za preživjelima pod ruševinama i dosad ih je pronađeno stotinjak.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Nepalci oplakuju mrtve u potresu - 1 Neizmjerna tuga Suze djevojčice slamaju srce: Potres je uništio sve, ostala je bez roditelja i braće, sada samo čeka da njihova tijela budu kremirana

Ravnatelj sečuanske službe za izvanredna stanja rekao je da je na većini područja pogođenog potresom situacija pod nadzorom i da se ne očekuje bitno povećanje broja žrtava. Iz Kine stižu i snimke pogođenih područja koje svjedoče o razornoj snazi potresa.

>> VIDEO Prekinula vlastito vjenčanje da izvijesti o razornom potresu

Žarište potresa bilo je na dubini od 12 kilometara, a epicentar u okrugu Lushanu, u blizini grada Ya'ana. Nakon glavnog potresa bilo je više od tisuću manjih podrhtavanja tla. 'Kao da je planina živa', kazala je jedna lakše ozlijeđena Kineskinja novinarima.

Pod ruševinama preživjela 3-mjesečna beba

Spasioci su iz ruševina, između ostalih, izvukli i tromjesečnu bebu. Njezina majka, koju je također zatrpala hrpa betona srušene kuće, nije preživjela, objavio je Daily Mail.

Pokrajinu Sečuan prije pet godina je pogodio razoran potres magnitude 7,9 u kojem je stradalo 70 tisuća ljudi. (I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene