Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobavljač poriče krivnju

Više od 10.000 djece otrovalo se hranom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slučaj trovanja hranom među njemačkim školarcima dosegao je nevjerojatnu brojku od 10,008 oboljelih, objavio je njemački institut za javno zdravstvo.

Prvi slučaj trovanja hranom među njemačkim školarcima zabilježen je 19. rujna, te se od tada šire diljem istočne Njemačke i to uglavnom među školarcima i djecom vrtićke dobi. Prema pisanju lokalnih medija, sve su škole i vrtići u kojima su zabilježeni slučajevi trovanja hranu uzimali od istog dobavljača, piše APTN.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Ova djeca ne smiju u zagrebačke vrtiće: "To je čista diskiminacija!" Trovanje u Splitu - 2 Roditelji zabrinuti Učenici se razboljeli nakon ručka u kantini, jedan završio u bolnici: "Kuhar je primijetio nešto sumnjivo"

>> Masovno trovanje kiselim kupusom u Japanu

Broj oboljelih porastao je na čak 10,008, no u bolnici se trenutno nalazi njih samo 21. U ministarstvu zdravstva sumnjaju kako se radi o epidemiji zaraze norovirusom koji izaziva mučninu, povraćanje, proljev i grčeve u želucu. Druga teorija je da se 10,008 djece i školaraca zarazilo tzv. 'zlatnim stafilokokom', bakterijom kojom su se najvjerojatnije zarazili putem hrane poslužene u školskim kantinama.

Dobavljač hrane kojeg se krivi za zarazu u potpunosti poriče povezanost sa slučajem, a djelatnici Instituta rade na otkrivanju izvora zaraze.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene