Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Više od 1.500 krivotvorenih viza za Njemačku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nespretni suradnici, zaposleni u njemačkim konzulatima u Kišinjevu, Kairu, Šangaju i Moskvi, izdali su tijekom dvije godine više od 1.500 viza na temelju lažnih dokumenata, objavio je glasnogovornik vlade u Berlinu.

'Otkrili smo gotovo 1.500 prekršaja u izdavanju viza u zadnje dvije godine', kazao je novinarima Martin Jaeger, glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova i time potvrdio otkrića njemačkog tiska.

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva priopćenje vlade Vlada objavila nove cijene goriva Slika nije dostupna MPVEI: Prijevod dokumenata samo jedan oblik pomoći Srbiji

'Bilo je 1.259 slučajeva u Moskvi, 70 u Kišinjevu, 30 u Šangaju. U Kairu istraga još traje, no zasad su identificirana 132 slučaja', rekao je Jaeger.

U tim gradovima prijevare su izveli lokalni stanovnici, zaposlenici konzulata, a ne njemačko diplomatsko osoblje.

Usporedno s novootkrivenom aferom njemački tisak podsjetio je na 'skandal s vizama' koji je potresao vladu Gerharda Schroedera 2005. godine. Tadašnji šef diplomacije, Joshcka Fischer, bio je optužen da je olakšavajući kriterije za dodjelu turističkih viza za Njemačku, omogućio ulazak stotina tisuća imigranata iz istočne Europe u Europsku uniju.

Jaeger je, međutim, kazao da sadašnja afera ne upućuje na zaključak da se radi o velikom problemu u postupku izdavanja viza u njemačkim veleposlanstvima u inozemstvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene