Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne smijete se bojati'

'Više nismo supatnik u nevolji Grčke. Više nismo europski bolesnik'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Renci je rekao da Italija više ne strahuje od posljedica financijskih problema Grčke.

Italija, "supatnik u nevolji" Grčke prije tri, četiri godine, više to nije i Talijani "se ne smiju bojati negativnih učinaka" te krize, izjavio je u subotu talijanski premijer Matteo Renzi.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Slika nije dostupna Međusobne optužbe ŽESTOKA KRITIKA SJEVERU EUROPE 'Provincijalizam straha neće pobijediti'

"Prestanimo opisivati Italiju kao europskog bolesnika, mi više to nismo", izjavio je on u intervjuu na privatnoj tv postaji TG5, uoči referenduma organiziranog u Grčkoj.

Renci je rekao da Italija više ne strahuje od posljedica financijskih problema Grčke, što nije bio slučaj 2011., kada je postojala bojazan da bi grčka kriza mogla preliti na druge, u velikoj mjeri zadužene europske zemlja.

'To što Europa čini Grčkoj naziva se 'terorizam''

"Italija ne strahuje od posebnih posljedica. Iako su Italija i Grčka bile supatnici u nevolji to danas više nije slučaj. Mi rješavamo probleme, mi više nismo problem", dodao je on.

"Prije tri, četiri godine bili smo. Uvijek se govorilo: Italija i Grčka, Grčka i Italija. Ali to više nije tako", dodao je šef vlade koji je istaknuo da poduzete reforme i porast gospodarstva pokazuju da su Talijani "na strani onih koji traže rješenje problema".

Talijanski premijer posljednjih je tjedana nastojao uvjeriti svoje sugrađane da se Italija nalazi na čvrstim gospodarskim osnovama unatoč krizi u Grčkoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene