Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Renci je rekao da Italija više ne strahuje od posljedica financijskih problema Grčke.


Italija, "supatnik u nevolji" Grčke prije tri, četiri godine, više to nije i Talijani "se ne smiju bojati negativnih učinaka" te krize, izjavio je u subotu talijanski premijer Matteo Renzi.

Vezani članci Slika nije dostupna Počela rasti gospodarstva najjače pogođena krizom Slika nije dostupna Eurozona: Godina napetosti, recesije, nesigurnosti, nezaposlenosti...

"Prestanimo opisivati Italiju kao europskog bolesnika, mi više to nismo", izjavio je on u intervjuu na privatnoj tv postaji TG5, uoči referenduma organiziranog u Grčkoj.

Renci je rekao da Italija više ne strahuje od posljedica financijskih problema Grčke, što nije bio slučaj 2011., kada je postojala bojazan da bi grčka kriza mogla preliti na druge, u velikoj mjeri zadužene europske zemlja.

'To što Europa čini Grčkoj naziva se 'terorizam''

"Italija ne strahuje od posebnih posljedica. Iako su Italija i Grčka bile supatnici u nevolji to danas više nije slučaj. Mi rješavamo probleme, mi više nismo problem", dodao je on.

"Prije tri, četiri godine bili smo. Uvijek se govorilo: Italija i Grčka, Grčka i Italija. Ali to više nije tako", dodao je šef vlade koji je istaknuo da poduzete reforme i porast gospodarstva pokazuju da su Talijani "na strani onih koji traže rješenje problema".

Talijanski premijer posljednjih je tjedana nastojao uvjeriti svoje sugrađane da se Italija nalazi na čvrstim gospodarskim osnovama unatoč krizi u Grčkoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook