Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspačavali heroin i ecstasy

Vijetnam: Viši sud potvrdio smrtnu kaznu za 29 krijumčara droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prizivni sud na sjeveru Vijetnama potvrdio je smrtnu kaznu 29 osoba u dosad najvećem suđenju za krijumčarenje droge u toj zemlji, rekao je predstavnik suda u petak.

Riječ je o pripadnicima četiriju mreža koje su od 2006. prokrijumčarile gotovo 2 tone heroina te tableta metamfetamina i ecstasyja iz Laosa u Vijetnam i Kinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pogubljenje dušikom Ubojici nisu mogli pronaći venu prilikom smrtne kazne: Bit će prva osoba pogubljena na strašan način Brod s dorgom Udar na kartele VIDEO Elitne postrojbe u filmskoj akciji pohvatale krijumčare kokaina: "Ovo je najveća zapljena u povijesti naše zemlje"

Među osuđenicima je i Nong Van Len (30) koji je u siječnju osuđen na smrt zbog krijumčarenja heroina.

U 30 godina u američkim zatvorima pogubljeno 200 nevinih

Kazna mu je preinačena u doživotni zatvor zbog toga što je krijumčario manju količinu droge od ostalih i pokazao "iskrenu i dobru suradnju sa sudom", rekao je Ngo Duc, predsjednik Narodnog suda u pokrajini Quang Ninhu.

Presuda Lenu je jedina koja je smanjena. Osuđeno je još 59 osoba, među kojima 13 na doživotni zatvor, a ostali na kazne od dvije do dvadeset godina zatvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene