Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VIDEO: Cessne iz Turske bile su neispravne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pad dvaju aviona s hrvatskim pilotima u turskoj Anadoliji izazvao je grubi nemar prethodnih vlasnika u Turskoj! Nakon što je uočeno da je do pada Cessni s hrvatskim pilotima došlo zbog manjka goriva, otkriveno je i da su avioni već izbrisani iz turskog registra, iako nisu ni stigli u Hrvatsku. I ne samo to, zrakoplovi su prepravljani, iako to nije ugovoreno.

I premda je prošao bez ogrebotine, s grčem na licu Stanoje Grabovac prisjeća se nesreće u Turskoj. Kad mu je kolega u zraku doslovno ostao bez goriva, kaže, razmišljao je samo  što prije sletjeti i potražiti pomoć.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspendirani su Piloti zaspali na letu na kojem je bilo 153 ljudi, uslijedio je potpuni kaos: Opravdanje koje su dali je navjerojatno Pad helikoptera u Norveškoj Tragedija u Norveškoj Tijekom misije potrage i spašavanja srušio se helikopter: Jedna osoba poginula, petero ozlijeđeno

Iako je Cessnu prizemljio doslovno nigdje, nakon nekoliko sati uspio je pronaći policiju, ali i dva iskusna turska pilota koja su mu pomogla da u prašumi pronađe kolegu.

I dok se njegov kolega pilot Duško Radić, još uvijek oporavlja u turskoj bolnici, na vidjelo su izašli novi detalji nesreće. Velikogorička tvrtka koja je od Turaka kupila zrakoplove zbog sumnje u neispravnosti već je angažirala odvjetnika. Istraga o padu Cessni još je u tijeku, no čitav niz nejasnoća već se nazire.

Za sada je dobio samo policu osiguranja za pilote, no odvjetnik Modrušan smatra da je prodavač kriv za svu štetu. Naime, oba aviona istog tipa poletjela su s istog aerodroma, s istom količinom goriva. Stoga je i zanimljivo da avion koji se prisilno spustio ima još četvrtinu goriva u spremniku. Kako to da ovaj koji je pao nema tek treba ispitati.

U 30 godina iskustva, skromnom i hrabrom Stanoju ovo je prvi incident u zraku. Unatoč pretrpljenom strahu, od letenja neće odustati. To je ono od čega živi, ali i jedino što u životu istinski voli raditi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene