Skandal u UN-u
Skandal u UN-u Foto: Screenshot/Twitter

Dvojica zaposlenika Ujedinjenih naroda u Izraelu suspendirana su nakon što se snimka seksa u službenom vozilu te organizacije proširila društvenim mrežama.


Automobil UN-a kretao se glavnom ulicom Tel Aviva. Dvojica muškaraca identificirana su kao zaposlenici Organizacije za nadzor primirja UN-a (UNTSO), a od četvrtka su obojica službeno stavljena na neplaćeni dopust.

Videosnimka traje 18 sekundi, a prikazuje muškarca u bijeloj odori, na stražnjem sjedalu UN-ova vozila, dok mu u krilu sjedi žena u crvenoj haljini. Drugi muškarac promatra ih s prednjeg sjedišta.

Snimka je nastala u ulici HaYarkon, u Tel Avivu. Internetom se proširila krajem lipnja. Suspenzije su bile primjerene "s obzirom na ozbiljnost optužbe o nepoštivanju standarda ponašanja koji se očekuju od međunarodnih državnih službenika", kazao je Stephane Dujarric, glasnogovornik generalnog tajnika UN-a.

UNTSO se "ponovno uključio u snažnu kampanju za podizanje svijesti kako bi podsjetio svoje zaposlenike na njihove obveze prema kodeksu ponašanja UN-a", dodao je. Njegova prva reakcija na videosnimku bila je da je ostao "šokiran i duboko uznemiren".

Izraelski mediji jednog od muškaraca identificirali su kao časnika iz Trinidada. UN to nije potvrdio ni demantirao, piše RT.