Jedna se Senegalka u petak zapalila pred rimskom Gradskom vijećnicom, vjerojatno u znak prosvjeda zbog posjeta Italiji senegalskog predsjednika Abdoulayea Wadea. Upozoravamo da video sadrži eksplicitne scene samozapaljenja pa može djelovati uznemirujuće.


Žena, koju su gradski dužnosnici identificirali kao Kebe Peindu Gothu, u kritičnom je stanju nakon što se polila zapaljivom tekućinom i potom zapalila.

Vezani članci Gužve na ulicama Rima - 3 Imaju najviše smrtnih slučajeva u Europi, ali od božićnog šopinga ne odustaju. Pogledajte fotografije ogromnih gužvi na ulicama Rima Štene u prijenosnoj torbi Misija "štene": Unuk uposlio talijansku policiju za posebnu dostavu, svi nagrađeni nečim čega danas jako fali

Dramatični prizori pokušaja samoubojstva zabilježeni su na kamerama interne televizije Gradske vijećnice i poslije objavljeni na vijestima RAI-ja, a policajci koji su bili u ophodnji na trgu ispred vijećnice brzo su ugasili plamen na nesretnoj ženi.

"Htjela se ubiti pod svaku cijenu", izjavio je za RAI jedan policajac, dodavši kako se žena u jednom trenutku htjela baciti sa zida.

Talijanski mediji ženu su opisali kao aktivisticu za prava senegalskih imigranata.