Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Simona Serban ima tek devetnaest godina i neprestano raste. Zbog tumora na hipofizi djevojka je trenutno visoka puna dva metra.


U samo nekoliko mjeseci, kada je imala samo 10 godina, Simona je narasla nevjerojatnih 50 centimetara. Tada su njezini roditelji shvatili da s njezinim zdravljem nešto nije u redu. Liječnici su otkrili uzrok, ali dok je tumor uklonjiv s hipofize, operativni zahvat, s druge strane, nije nimalo jeftin. Za operaciju je Simoni potrebno 40.000 eura, što je novac koji njezina obitelj nema.

Vezani članci Požar u bolnici u gradu Piatri Neamtu Strava u Rumunjskoj: U požaru bolnice poginulo 10 pacijenata na respiratorima Adam Lockwood Mladi Britanac popeo se na najvišu građevinu u Hrvatskoj i snimio se kako visi s 340 metara

'Vršnjaci su me zadirkivali zbog visine, i bili su izrazito podli, podliji nego danas', priča Simona za rumunjski ProTV. Nakon nekoliko mjeseci terapija, liječnici su joj uspjeli zaustaviti rast, no unutarnji organi joj i dalje rastu. U samo pet mjeseci, dobila je 25 kilograma na težini i sve teže pronalazi odjeću.

Susjedi kažu kako nikad nije imala sretno djetinjstvo te se uvijek loše osjećala pored druge djece, koja su je neprestano zadirkivala. Život joj se do danas pretvorio u živi pakao, a njezina obitelj je otvorila i račun u banci, na koji primaju donacije, kako bi prikupili novac za prijeko potrebnu operaciju hipofize.