Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispod zemlje

VIDEO Prolazi skrivali Mussolinijevu tajnu...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajni protuzračni bunker zloglasnog Benita Mussolinija skrivao se ispod njegove vile u Rimu. Za nekoliko dana bit će otvoren za javnost.

Vinski podrum ispod svoje vile Torlonia u Rimu fašistički vođa Benito Mussolini je zbog straha od napada Kraljevskih zračnih snaga britanskog ratnog zrakoplovstva pretvorio u ogromno sklonište. Prostorije izgrađene u velikoj tajnosti prostiru se na više od 2.000 metara četvornih, imaju dvostruka čelična vrata i sofisticirani sustav filtriranja zraka, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija "ne smije se ponoviti" Žena dobila račun za vodu od 15.000 eura pa od šoka završila u bolnici: Objavili što se dogodilo Slika nije dostupna 15 metara ispod Rima VIDEO Prve snimke Mussolinijeva posljednjeg bunkera

Stručnjaci kažu da bunker zapravo nije bio toliko sigran kao neka druga Mussolinijeva skloništa jer je bio tek nekoliko metara pod zemljom, a i bio je udaljen stotinjak metara od dijela vile gdje se baš živjelo. 

Bunker se sada otvara za javnost. 

VIDEO Prve snimke Mussolinijeva posljednjeg bunkera

Podsjetimo, 28. travnja 1945. kapitulirale su njemačke postrojbe u Italiji. Benita Mussolinija su, zajedno s ljubavnicom Clarom Petacci, u Dongu na jezeru Como 28. travnja 1945. kod mjesta Giulino di Mezzegra uhvatili talijanski partizani pri pokušaju bijega u Švicarsku. Strijeljan je po kratkom postupku, a narednog dana Mussolinijevo tijelo, zajedno s tijelom njegove ljubavnice Clare Pettaci i tijelima drugih poznatih fašista, obješeno je naglavačke u Milanu. (D.B./Agencija VLM)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene