Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tužitelji u SAD-u sudu su pokazali video snimku nadzorne kamere na kojoj je brutalni napad zamjenika šerifa na 15-godišnjakinju u zatvorskoj ćeliji. Upozoravamo čitatelje da je priložena snimka uznemirujuća.


Videosnimka, objavljena u petak, pokazuje napad koji je počeo nakon što je tinejdžerica ušla u ćeliju u predgrađu američkog grada Seattle te šutnula cipelu prema zamjeniku šerifa, u studenom prošle godine, prenio je AP.

Na snimci se vidi kako zamjenik udara djevojku i gura je prema zidu, baca je na pod i vuče za kosu. Kada je u ćeliju ušao drugi zamjenik, prvi je zamjenik i dalje držao njezinu glavu prema podu te ju je udarao šakama, a potom držeći je za kosu ispratio iz ćelije.

Vezani članci Golub i djevojka Nije se mogla riješiti goluba pa su ubrzo postali najbolji prijatelji Slika nije dostupna Za dlaku izbjegla smrt: Bungee skok između zgrada

Drugi policajac snimljen kamerom bio je pripravnik u to vrijeme i nije bio pod istragom, prema izvješću tužitelja. Zamjenik je rekao istražiteljima da je tako pokušao spriječiti drugi napad te kako je djevojka također bila neposlušna prema naredbama koje je dobila kada je došla u pritvor.

No, time ije objasnio zašto je nastavio udarati djevojku i nakon što ju je savladao. 15-godišnjakinja je privedena zbog krađe automobila. Dokumenti su također pokazali da se djevojka žalila da teško diše nakon incidenta, a liječnici su joj morali priskočiti u pomoć.

Nakon toga je odvedena u centar za mlade prekršitelje zakona zbog sumnje da je sudjelovala u krađi automobila i za napad trećeg stupnja vezano za događaj sa zamjenikom šerifa. Djevojka je rekla kako se nije neovlašteno služila spornim vozilom i nije službeno optužena za krađu. Zamjenik koji je izudarao djevojku bio je pod istragom nakon što je tijekom policijskog zadatka pucao u dvoje ljudi u dva različita slučaja 2002. i 2006. Tijekom jedne pucnjave ubio je jednu osobu. Oba puta sud je ustvrdio kako su njegovi postupci bili opravdani.