Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori u Španjolskoj

VIDEO: Zabranili joj korištenje 'Dva velika argumenta' u izbornoj kampanji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kampanja za lokalne izbore u Španjolskoj postaje sve zanimljivija. Sole Sanchez, kandidatkinja na otoku Menorca, u četvrtak je morala povući svoje plakate nakon pritužbi kako je slika na njima seksistička i uvredljiva. Pogledajte video.

Na plakatu dvije muške ruke stišću gole grudi kandidatkinje Sanchez, a ispod stoji slogana 'Dva velika argumenta'. Sanchez, koja je kandidatkinja Demokratske stranke u gradu Ciutadella, smatra kako pritužbe ženski udruga nisu u skladu sa stoljećem u kojem živimo. 'Pa mi smo u 21. stoljeću. Razumjela bih taj otpor da živimo u 19. stoljeću ili da smo recimo još pod Francovom diktaturom. No, ova inkvizicija, taj puritanizam, to ne razumijem', kazala je Sanchez.

Pročitajte i ovo Plakat SDSS-a išaran ustaškim sloganom U Zagrebu Na plakatu SDSS-a crnom bojom ispisali ustaški slogan Slika nije dostupna Vijest obrađena na austrijski način Daily Star: Nives Celzijus pokaza dojke policiji!

Građani Ciutadelle nisu joj skloni ne samo zbog plakata već i zbog toga što se za lokalni magazin 'Iris' slikala u seksi rublju 'provokativno pozirajući'.

'Rekli su mi - to u politici ne možeš činiti. Ma objasnite vi meni koji vrag je ta politika... Politika je jednostavno ponuda, a ovo je moja ponuda. Učinila sam to da privučem pažnju ljudi da pogledaju moj program', kazala je Sanchez.

Ženske udruge pak kažu kako primjedbe na račun ove kampanje treba shvatiti ozbiljno, no mnogi glasači smatraju kako je ovo samo pretvaranje politike u farsu. Lokalni izbori održat će se 22. svibnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene