Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nijemci su uvrijeđeni gestom grčkog ministra financija Yanisa Varoufakisa.


Grčki ministar financija Yanis Varoufakis jučer je gostovao u emisiji njemačke javne televizije gdje ga je voditelj Gunther Jauch suočio s jednim videom iz 2013. godine. Radi se o snimci iz Zagreba gdje je Varoufakis prije 2 godine sudjelovao na jednom panelu Subversive festivala tijekom kojeg je Nijemcima pokazao srednji prst.

Vezani članci Kontejneri kod Velesajma - 2 Kod zagrebačkog Velesajma postavljena dva kontejnera za punkt za testiranje na koronavirus Policija pronašla tijelo u stanu u Zagrebu i ozlijeđenog muškarca koji je brzo preminuo - 4 Pucnji i dvoje mrtvih, jedan od njih policajac: Objavljeni detalji užasa u stanu na zapadu Zagreba

Varoufakis je govorio o situaciji u Grčkoj unutar eurozone kada je zaključio kako je njegova zemlja u siječnju 2010. trebala objaviti da 'nije u stanju ispuniti svoje obveze u eurima, kao što je to učinila i Argentina, Njemačkoj pokazati srednji prst i reći im - sad si sami rješavajte problem'.

Varoufakis o sastanku s njemačkim kolegom: 'Nismo se čak ni složili da se ne slažemo'

Te je riječi popratio i gestikulacijom podizanja srednjeg prsta lijeve ruke što je sada uznemirilo Nijemce o čemu svjedoči i novinski natpisi u njemačkim najjačim medijima kao što su Spiegel i Bild.

Varoufakis kaže - snimka je montirana. 'Snimka je lažna. Taj prst nisam nikad pokazao. Montiran je. To vam kažem bez dvojbe, vjerujte mi', rekao je grčki ministar financija.

No, stručnjaci za video montažu slažu se kako se radi o originalnoj snimci, a to tvrdi i Alessandro Del Prete koji je snimku objavio. 'Apsolutno nije lažan. Izrezao sam 6 minuta iz materijala od 57 minuta', rekao je Del Prete.

Je li Varoufakis Nijemcima doista pokazao srednji prst?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook