Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Meksička je policija pronašla rijetke egzotične životinje kod članova narko kartela koji se njima koriste kao statusnim simbolima.


Vođe narko kartela vole se hvaliti raritetima poput čizama od kože morske kornjače ili privatnim zoološkim vrtom, piše Reuters. Švercanjem rijetkih i egzotičnih životinja u SAD također stječu nezanemarivu novčanu dobit. 

Rat meksičkih narko kartela u godinu dana prosječno usmrti oko 5.700 ljudi, a glasine kažu da uhvaćene protivnike koriste kao hranu za svoje divlje životinje. Ilegalna trgovina dijelovima divljih životinja, koje se koriste za luksuzne modne dodatke, azijsku medicinu i još mnoštvo drugih stvari, donosi godišnju zaradu od 20 milijardi dolara, tvrdi Interpol. Kina i SAD najveće su tržište za zabranjene kućne ljubimce i životinjske proizvode, čineći tako američko-meksičku granicu veoma prometnom za krijumčarenje.

Vezani članci Lav Bliski susreti s divljim životinjama su samo za najhrabrije, a oni su ih uspjeli snimiti izbliza Skriveni ljubimci (Foto: brightside.me) Ljubimci su odlični u igranju skrivača, možete li ih pronaći na slikama?