Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Egzotične životinje statusni simboli

VIDEO: Vođe narko kartela svoje ljubimce hrane članovima protivničkih bandi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksička je policija pronašla rijetke egzotične životinje kod članova narko kartela koji se njima koriste kao statusnim simbolima.

Vođe narko kartela vole se hvaliti raritetima poput čizama od kože morske kornjače ili privatnim zoološkim vrtom, piše Reuters. Švercanjem rijetkih i egzotičnih životinja u SAD također stječu nezanemarivu novčanu dobit. 

Pročitajte i ovo Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!" Ilustracija Ljubav je kriva?! ''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa

Rat meksičkih narko kartela u godinu dana prosječno usmrti oko 5.700 ljudi, a glasine kažu da uhvaćene protivnike koriste kao hranu za svoje divlje životinje. Ilegalna trgovina dijelovima divljih životinja, koje se koriste za luksuzne modne dodatke, azijsku medicinu i još mnoštvo drugih stvari, donosi godišnju zaradu od 20 milijardi dolara, tvrdi Interpol. Kina i SAD najveće su tržište za zabranjene kućne ljubimce i životinjske proizvode, čineći tako američko-meksičku granicu veoma prometnom za krijumčarenje.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene