Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Vjerski fanatik Abu Hamza prijetio samoubojstvom sa zgrade zatvora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatvorenik mostarskog zatvora Ćelovina, Tunižanin Karray Kamel bin Ali (42), poznat kao Abu Hamza, jučer je u poslijepodnevnim satima prijetio samoubojstvom skokom sa zgrade zatvora.

Zatvorenik se popeo na gromobran zgrade zatvora te tražio premještaj iz Mostara u KP Zenica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Abu Hamza neće dobrovoljno iz BiH, čeka se sudska odluka Slika nije dostupna Abu Hamza odlazi iz BiH

'Allahu Ekber!', vikao je Abu Hamza sa sjeverne strane krova zatvorske zgrade na koju se popeo preko gromobrana. Prije ovog incidenta bio je sam u šetnji, a trenutak nepažnje čuvara bio je dovoljan da se taj vjerski fanatik nađe izvan njihova dohvata. 

Držeći se samo za gromobran zatvorenik se pozivao na svoja prava i tražio premještaj u drugi zatvor. Spustio se na zemlju tek kad je jedan čuvar iz potkrovlja počeo micati crijep.

Abu Hamza je prije mjesec dana iz sigurnosnih razloga prevezen iz zeničkoga zatvora u Mostar, gdje je okupio ljude s kojima, kako tvrde u mostarskom zatvoru, želi napraviti pobunu i razdor među osuđenicima, piše Pincom.info.

Okupio je petnaestak bivših narkomana i razbojnika koje pet puta vodi na klanjanje u prostoriju za islamske vjerske obrede. To je s još većom skupinom činio i u Zenici, gdje su se klanjali i na otvorenom te pozivali na pobunu, pa je prevezen u Mostar. To je učinjeno iz sigurnosnih razloga kako bi se razbila ta skupina. I ovdje čini sve kako bi postigao isto, zaključuju u ovom zatvoru i tvrde da fanatika Abu Hamzu očekuje tromjesečna samica.

Abu Hamza je optužen za ugrožavanja sigurnosti i nasilje u obitelji, koju je protiv naturaliziranoga državljanina BiH podiglo Tužiteljstvo ZDŽ-a.

Neposredno prije ročišta za izjašnjenje o krivnji na Općinskom sudu u Zenici održano je i ročište na kojemu je Karrayu Kamelu produljen pritvor.

Dokazi potvrđuju da je Tunižanin prijetio, maltretirao i premlaćivao članove svoje obitelji, a navodno je prijetio i policiji i tužitelju Saši Sarajliću nakon dokazivanja sudjelovanja Karraya Kamela u razbojništvu nad obitelji Zijada Kovača u kakanjskom selu Brnjicu u lipnju prošle godine. Karray Kamel bin Ali je 30. studenoga nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora od dvije godine i deset mjeseci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene