Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sreća ili...

VIDEO Velik požar progutao sve osim ogromnog teleskopa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požari koji haraju Australijom, čini se, ne žele 'progutati' baš sve pred sobom. Iako se velikom požaru u New South Walesu na putu našao veliki teleskop, požar je sve uništio oko njega, ali teleskop je ostao netaknut.

Radilo se o požaru koji je izbio u Nacionalnom parku Warrambungle, gdje se nalazi Anglo-Australian teleskop, najveći u Australiji i koji astronomima služi za promatranje zvijezda i drugih nebeskih fenomena, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama

>> Pogledajte spektakularne fotografije crvene pješčane oluje!

Kamere postavljene oko teleskopa, snimile su kako požar divlja na tom području, kako prolazi te na kraju i ostavlja iza sebe netaknuti teleskop.

navedeni teleskop ima leću promjera 4 metra, a dosad je proučio 200.000 galaksija i bio ključan u potvrdi postojanja tamne materije.

Kako nije nastradao teleskop, požar je zato uništio 28 kuća i spalio ih do temelja, no na svu sreću bez poginulih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene