Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otpad sa ISS-a?

VIDEO: Vatrene kugle uplašile stanovnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što je izazvalo pojavu svijetlih kugla na nebu iznad američkih države Virginije, Marylanda i Sjeverne Karoline, nakon čega su stotine građana zvale službe sigurnosti ne bi li dobili odgovor.

Pročitajte i ovo Predsjednik SAD-a Joe Biden Čeka se reakcija SAD-a Zbog smrti američkih vojnika raste pritisak na Bidena: "Jedini odgovor mora biti razorna vojna odmazda" Ilustracija Danas je Dan D Prijeti li SAD-u unutarnji sukob? Guverner se zainatio, stigla mu je ogromna podrška, čeka se Bidenov potez

Astronom Geoff Chester smatra kako se radi o bljeskovima svemirskog otpada puštenog sa Međunarodne svemirske postaje ISS. Kaže kako je otpad trebao pasti na zemlju u vremenu između 18h u nedjelju i 6h u ponedjeljak što odgovara periodu kada su ljudi vidjeli svjetleće kugle. No neki ufolozi smatraju kako bi takav otpad brzo izgorio u atmosferi te ne bi imao većih vizualnih efekata. Stoga se moralo raditi o nečem dovoljno velikom da se stvori efekt vatrene kugle.

Naime, svjedoci su opisali izrazito svijetle kugle nakon čega je uslijedio zvuk sličan eksploziji. Meteorološka služba međutim nije zabilježila materijalnu štetu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene