Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Ponovo se srušio kran u New Yorku, dvoje mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje su dvije osobe poginule, a četiri ozlijeđene pri padu krana u njujorškoj stambenoj četvrti Manhatan. Dizalica je pala na obližnju stambenu zgradu s 23 kata, izvijestile su američke TV-mreže.

U nesreći je poginuo kranist koji je bio u kabini kada se kran srušio na zgradu, a zatim pao na ulicu, objavila je gradska vatrogasna služba.

Pročitajte i ovo Ilustracija na terenu i vatrogasci Teška nesreća u Iloku: Jedna osoba izgubila život Donald Trump (Foto: Arhiva/AFP) Trump: "Napad u New Yorku pokazuje potrebu za reformom zakona o useljavanju"

Druga žrtva izvučena je iz stana na vrhu oštećene zgrade.

Vatrogasci su izvukli najmanje dvije ozlijeđene osobe ispod ostatka krana i zidova teško oštećene zgrade.

Ravni krov na zgradi od udara se urušio, a vatrogasci raščišćavaju ruševine i tragaju za stradalima.

Nesreća se dogodila tijekom jutarnje gužve na križanju Prve avenije i 91. ulice, u četvrti Upper East Sideu.

Američke televizije prenose snimke iz helikoptera koji kruže nad mjestom nesreće.

U istoj je četvrti, u sjeveroistočnom dijelu Manhattana, na križanju 51. ulice i 2. avenije, u Upper East Sideu, građevinska dizalica pala i prije dva i pol mjeseca te je poginulo sedam, a ozlijeđeno deset ljudi.

Kran se tada srušio zato što je na njemu puknula čelična potpora pri pokušaju da mu se poveća visina. Pri padu je uništio jednu četverokatnicu i oštetio nekoliko drugih zgrada.

Gradski inspektor za kranove tada je dao ostavku pod optužbom za izdavanje lažnih dozvola i krivotvorenje poslovne dokumentacije.

U travnju je ostavku dao i newyorški gradski povjernik za građevinarstvo zbog sve većeg broja građevinskih nesreća sa smrtnim slučajevima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene