Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ady Gil'

VIDEO: Ultramoderno plovilo protiv kitolovaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moderan dizajn i brzina glavne su karakteristike trimarana koji će loviti ribare čiji su ulov zaštićeni kitovi.

Trimaran društva Sea Shepherda Atlantikom počinje ploviti danas, a njegova je misija pridružiti se već sličnom plovilu 'Steve Irwin' u potrazi za japanskim lovcima na kitove, priopćili su australski mediji, javlja Reuters. Dizajniran da kruži svijetom uz pomoć alternativnog goriva, super brz i futurističkog izgleda trimaran, prethodno poznat kao 'Earthrace' preimenovan je u 'Ady Gil' kako bi se odala počast njegovom dobročinitelju.

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Slika nije dostupna Zalutali u Jadran Splitski profesor o kitovima koje su ribari snimili kod Šolte: ''Ne smije ga se uznemiravati''

>> VIDEO: Izlov kitova posvađao Australiju i Japan

Zbog svoje brzine do 50 čvorova, osnivač Sea Sheparda i kapetan Paul Watson koristi plovilo radi presretanja i blokiranja harpuna s ilegalnih brodica kojima se love kitovi. Posada društva Sea Shepard ovim ultramodernim trimaranom pokušat će zaustaviti japanske lovce na kitove u vodama Antarktika.

Moderno plovilo koje će koristiti aktivisti u sprječavanju ubijanja kitova možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene