Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pogledajte kako se krade humanitarna pomoć iz Doma učenika u Doboju.


U posljednjih nekoliko dana mnogo se govorilo o krađi humanitarne pomoći koja je trebala stići do najugroženijih stanovnika pogođenih poplavama.

Na televiziji BN je objavljena snimka na kojoj se vide osobe kako na zadnji izlaz iznose humanitarnu pomoć iz Doma učenika u Doboju, piše Fokus.ba.

Na snimci, koju je netko dostavio redakciji ove televizije, vidi se kako za sada nepoznate osobe ubacuju pakete vode u automobil te kako to isto vozilo u večernjim satima natovareno odlazi iz dvorišta Doma učenika.

Vezani članci Online prijevara lažnog vojnika - 1 Žrtva prevare stala pred kamere Provjerenog: "Sve skupa sam mu uplatila 12 tisuća eura. Ovo sad neće biti uzalud" Policija, ilustracija Policija otkrila lopove koji su iz pošte u Zadru ukrali više od 100.000 kuna, serijski kradljivci operirali diljem obale

VIDEO Pogledajte kako je čitav grad potopljen u samo nekoliko minuta...

'Na snimkama se vidi privatno vozilo s jasno vidljivim brojem tablica kako ubacuje vodu i dječje pelene. Isto to vozilo ponovno u večernjim satima uzima nove količine humanitarne pomoći. Ostale snimke pokazuju ponovo nove osobe koje iz Doma učenika Doboj ubacuju više kutija humanitarne pomoći što je morbidno, ako se zna da pomoći nema ni za one najugroženije', navela je BN televizija.

Dodaje se kako se za to vrijeme, građanima Doboja koji dođu na vrata Doma učenika, 'govori da je radno vrijeme do 11 sati ili da mogu dobiti samo sojino mlijeko'.

Usprkos tome štu su vlasti naredile strogu kontrolu donacija, a tužiteljstvo iskazalo spremnost za najoštrije kažnjavanje preprodavača pomoći, situacija je očigledno na terenu potpuno drugačija, zaključuje Fokus.ba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook