Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sea Shepherd u akciji

VIDEO UHVAĆENI na djelu: Japanci ubijaju kitove u zaštićenom rezervatu!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski kitolovac Nisshin Maru uhvaćen je na djelu, odnosno uhvaćena je na djelu njegova posada kako lovi i ubija kitove u međunarodno priznatom utočištu za tu ugroženu vrstu.

Japance su doslovno krvavih ruku uhvatili aktivisti s broda Sea Shepherd, odnosno leteći nad njihovim brodom Nisshin Maru helikopterom. Prizori koje su snimili nisu nimalo ugodni za vidjeti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kao prava... FOTO Pogledajte ove nevjerojatne lutke za seks Slika nije dostupna Pijani do bola FOTO Mrtvi pijani poslovni ljudi leže po pločnicima i vlakovima

Nisshin Maru snimljen je dok je plovio kroz međunarodno zaštićeni Southern Ocean Whale Sanctuary, a za to vrijeme na palubi su članovi posade komadali četiri ulovljena kita.

FOTO Prizor koji je šokirao francuske vozače!

Nakon što je snimka izašla u javnost, Japanci su se brzo povukli iz navedenog područja.

Bob Brown, predsjednik organizacije Sea Shepherd Australija, zatečenu je situaciju nazvao "teškom povredom međunarodnog prava", prenosi Daily Mail.

Iako je izlovljavanje kitova još 1994. godine zabranila Međunarodna komisija za kitove (IWC), Japan ih i dalje lovi koristeći rupu u moratoriju, pod izgovorom da ih love u znanstvene svrhe.

Novozelandski ministar vanjskih poslova pozvao je Japan da se okani programa lova na kitove. Navedeno područje nalazi se blizu novozelandskog akvatorija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene