Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Učenik šamara profesoricu... na nastavi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petnaestogodišnji učenik banjalučke Tehničke škole je tijekom nastave šamarao svoju profesoricu, a njegovi kolege su, iz zabave, sve to snimali mobitelom.

Šokantna snimka datira od prije tri tjedna i na njoj se vidi kako učenik prvog razreda šamara profesoricu Milku Kukolj.

Pročitajte i ovo Osnovna škola Ludbreg Nije životno ugrožen Nesreća u osnovnoj školi: Učenik pao s prvog kata Slika nije dostupna Priznali krivicu Epilog zabranjene ljubavi iz Maribora: Profesorica i učenik kažnjeni s po jednom godinom zatvora

Učenik je, prema tvrdnjama kolega, bio ljut jer mu je inače mirna i povučena profesorica upisala neopravdan sat. 

Ovaj napad doveo je do toga da se dječak, koji je i ranije prijetio napadnutoj profesorici, ispisao iz škole, a profesorica završila na bolovanju. Profesorica Kukolj pojavila se u utorak na poslu, a njene kolege kažu da je još u velikom strahu i da je jako smršavjela. Jedno vrijeme je čak stanovala kod sestre jer nije smjela ostati sama.

Kako saznaju "Nezavisne novine, nakon ovog incidenta, hitno je održana sjednica Nastavnog vijeća i to na zahtjev profesora koji su zatražili zaštitu od sve češćih napada nasilnih učenika. Uprava škole je, navodno, o cijelom incidentu upoznala resorno ministarstvo.

Izvor "Nezavisnih" kaže da se ovaj incident dogodio neposredno nakon "što je jedan drugi učenik na nečiju intervenciju vraćen u školu iako je već dva puta bio izbačen".

U školi su rekli da su "svi vrlo dobro upoznati sa cijelim slučajem, ali da nisu ovlašteni davati bilo kakve izjave".

Milka Kukolj: On je mene šamarao, a ja sam mu se ispričala

'Ja sam im kopirala knjige, držala dopunske satove subotom i pomagala koliko mogu, a dogodilo mi se da me na satu učenik išamara. Ono što sam ja doživjela, ne bih poželjela nikome', rekla je Milka Kukolj. 

'Oporavljam se, vratila sam se na nastavu i nadam se da će se učenik popraviti i izrasti u dobru osobu. Iako je to uradio meni, ja sam se njemu ispričala i rekla mu: 'Možda sam ipak ja negdje pogriješila.' Opet sam stala na stranu učenika', rekla je Kukoljeva.

Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture RS, istakao je da je nasilje pojava koja se mora zajedničkim snagama suzbijati i da na tome moraju zajedno raditi i škola i obitelj. Kasipović je dodao da bi budućim zakonskim rješenjima trebalo riješiti sve učestalije nasilje u školama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene