Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nabola se na ogradu

VIDEO: Ubili pumu koja je bespomoćno visjela na ogradi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Puma je zapela za ogradu dvorišta jedne žene u SAD-u. Umjesto da se malo strpe i pokušaju spasiti životinju, lokalne vlasti odlučile su joj 'skratiti muke'.

Pročitajte i ovo Lav, ilustracija Drama kod Rima VIDEO Lav pobjegao iz cirkusa, gradonačelnik upozorio stanovnike: "Izbjegavajte sve izlaske do daljnjeg!" Slika nije dostupna Što sve neće izmisliti VIDEO: IPad je i 'krotitelj' velikih maca!

Kad se prošlog četvrtka ujutro Carol Schroeder probudila i provirila kroz prozor, da provjeri uobičajen prizor prirode i manjeg krda bizona, koji znaju biti pored njezine ograde, vidjela je bizaran prizor. Puma, odnosno planinski lav, zapela je nogom za njezinu željeznu ogradu, nabovši se na nju i tako bespomoćno ostala visjeti. 'Mislila sam da ako nekom kažem, da mi nitko neće vjerovati', rekla je za kval.com Schroeder, koja živi pored grada Eugenea u Oregonu.

Ipak, odlučila je pozvati policiju, a odazvao se Ed Imholt, koji je stupio u kontakt s obližnjim biologom za divlje životinje, no kako je ovaj trenutno bio na više od sat vremena udaljenosti, odlučeno je da se pumu ubije. 'Žalosno je ubiti takvu životinju na ovakav način, jer one su toliko lijepe. No ipak, bilo je to u svrhu zaštite ljudi', zaključio je Imholt.

Glasnogovornica Odjela za ribolov i divljač, Michelle Dennehy, medijima je rekla kako ženki planinskog lava nije ionako bilo spasa, jer se nikad ne bi mogla oporaviti od zadobivenih ozljeda. Dodala je kako su ranjene životinje još veća opasnost za ljude i ostale životinje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene