Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgorjeli muzej i planetarij

VIDEO U velikom požaru uništen 'Grad znanosti' u Napulju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U velikom požaru koji je zahvatio nekoliko paviljona 'Grada znanosti' u Napulju, izgorio je jedan od najvećih interaktivnih znanstvenih muzeja u Italiji.

Znanstveni kompleks u južnom talijanskom gradu Napulju, u kojem se nalazi i interaktivni muzej znanosti, izgorio je u utorak u velikom požaru, a dužnosnici su izjavili da je moguće da je požar podmetnut.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

Četiri paviljona u "Gradu znanosti" su uništena, uključujući interaktivni muzej i planetarij, i od njih su ostali samo nagorjeli zidovi.

>> Omiš: Vatrogasci ugasili požar koji je zaprijetio kućama

Deseci vatrogasaca borili su se cijelu noć s požarom u znanstvenom parku koji obuhvaća 10.000 četvornih metara, rekao je fotograf agencije France Presse. Nije bilo ozlijeđenih. "Čini mi se da je u pozadini tog požara kazneno djelo", rekao je gradonačelnik Napulja Luigi de Magistris. On je kazao da je taj požar "tragedija za grad Napulj, za kulturu i znanost".

Grad znanosti otvoren je 1996. godine u sklopu plana revitalizacije neiskorištenog lučkog područja i bio je jedan od najvećih talijanskih znanstvenih muzeja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene