Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četrnaestero ljudi poginulo je, a još četvero je ozlijeđeno kada se zapalio autobus nakon sudara s kamionom, istočno od Moskve, izjavile su ruske službe sigurnosti.


Tim za spašavanje morao je upotrijebiti dizalicu kako bi se izgorjeli krov skinuo s potpuno uništene karoserije autobusa, te izvukla tijela. Lokalni mediji izvijestili su kako su većina žrtava bili trgovci koji su putovali na moskovsku tržnicu. Glasnogovornica policije potvrdila je smrt 14 osoba uključujući i vozača autobusa.

Broj žrtava mogao bi se i promijeniti s obzirom na teške uvjete identificiranja potpuno izgorjelih ostataka putnika iz olupine autobusa. Neki mediji ranije su čak spominjali brojku od 25 poginulih. 'Radi se o najvećoj nesreći u posljednjih 15 godina u našoj regiji', izjavio je šef lokalnog Ureda za sigurnost prometa. Izvještaji o uzroku nesreće razlikuju se, od toga da su kamionu pukle gume, pa do toga da je vozač kamiona zaspao za volanom.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Teška nesreća kod Slunja: Osmero ozlijeđenih u sudaru autobusa, kombija i dva auta Slika nije dostupna Afganistan: U sudaru autobusa 40 poginulih