Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vatra koja je zahvatila zgradu u Dijonu usmrtila je sedam ljudi, a 90 ih je ozlijeđeno.


Požar je danas buknuo u zgradi u koja je bila dom radnicima što su u Francuskoj bili na privremenom radu te je usmrtio sedmero ljudi, piše AP. Među poginulima su i dvije osobe koje su se pokušale spasiti skokom kroz prozor 11. kata. Ozlijeđeno je 90 ljudi, a troje od njih je u životnoj opasnosti.

Još se ne zna uzrok požara

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO - Glumili smo turiste: Pogledajte koliko Hrvati znaju strane jezike Slika nije dostupna Preljubnički skandali, alkoholičarski ispadi, optužbe za očinstvo...

Francuski ministar Eric Besson rekao je kako su žrtve požara u Dijonu većinom umrle od trovanja toksičnim plinovima. Prema prvim informacijama, vatra je planula u podrumu zgrade, u prostoriji za odlaganje smeća i proširila se kroz zidove. Policija još uvijek ne zna točno što je uzrokovalo požar.

U zgradi su boravili radnici iz inozemstva sa svojim obiteljima, većina njih dolazila je iz južne Afrike. Spasioci su evakuirali 134 osobe, a 90 ih je hospitalizirano zbog ozljeda. Na kućnu njegu je pušteno njih 44, a 11 ozlijeđenih je u kritičnom stanju.