Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Turisti napali vodiče, policija napala turiste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina bijesnih turista iz središnje Kine sukobila se s policijom koja je došla zbog njihovog prosvjeda. Turisti su, naime, organizirali prosvjede protiv turističkih vodiča u Macauu tvrdeći da su ih tijekom obilazaka vodili u previše trgovačkih centara i kockarnica.

Stotinjak turista iz kineske provincije Hebei prosvjedovalo je zbog turističkih vodiča tvrdeći kako su tijekom obilazaka željeli vidjeti povijesne lokacije, a ne trgovine i kockarnice. 

Pročitajte i ovo Turisti pješke izlaze iz zračne luke revoltirani prijevoznici VIDEO Sramota na Krku! Putnici moraju pješke vući kofere, cijene narasle i do 1000 posto Blanša Čolak turistička sezona "Onaj neki dišpet mi ne da, neću stati dok ne vratimo Split": Stanje je neizdrživo, gradom će hodati i zaštitari

Između ostalog turiste su vodiči odveli na plažu, ali im nisu dopustili da se vrate u autobus po topliju odjeću nakon što je iznenada počeo puhati vjetar.

Kada su prosvjedi prerasli u tučnjavu, pozvana je policija koja, iako opremljena štitovima i palicama, nije uspjela spriječiti bijesne turiste.

U nemogućnosti da spriječe sukobe turista i vodiča, policija je turiste napala palicama. 

Tučnjava je zaustavljena tek kada se umiješao lokalni vladin ured, a turisti su se složili da se vrate u hotele. 

Na ispitivanje je privedeno pet osoba.

Macau je jedino mjesto u Kini gdje je dopušteno kockanje, a budući da je to područje nekada pripadalo Portugalu, ima značajne tragove europske kulture, uključujući i korištenje portugalskog jezika. 

Macau na godinu posjeti više od dva i pol milijuna turista, a više od polovice dolazi iz središnje Kine. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene