Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi put nakon spašavanja od prije dva mjeseca, svijet može čuti što o tome imaju za reći otete žene koje je zatočene u kući u Clevelandu deset godina držao otmičar Ariel Castro.


Amanda Berry, Gina DeJesus i Michelle Knight objavile su video na YouTubeu, zahvaljujući svima koji su ih poduprli od kad su oslobođene iz zatočeništva.

'Želim zahvaliti svima koji su pomogli meni i mojoj obitelji, svima koji su nam dali podršku', rekla je Amanda Berry u video snimci.

Amanda je oteta u travnju 2003. godine, kada je imala 16 godina te je u zatočeništvu dobila šestogodišnju kćer. Gina DeJesus u vrijeme otmice, 2004. godine, imala je 14 godina. 'Hvala vam na podršci', rekla je Gina u videu.

>> Počelo suđenje monstrumu iz Clevelanda: 'Ne osjećam se krivim!'

Michelle Knight, oteta je 2002. godine, kada je imala 21 godinu. 'Hvala svima na ljubavi, podršci i donacijama koje su mi pomogle u izgradnji novog života. Želim da svi znaju da sam dobro. Prošla sam težak put, ali dovoljno sam jaka da hodam kroz pakao s osmijehom na licu, uzdignute glave i nogama čvrsto na zemlji', rekla je Knight.

Amanda, Gina i Michelle ne planiraju davati dodatne izjave za javnost. 'Svaki sam dan sve jača i to što imam privatnost, neopisivo mi mnogo pomaže', rekla je Amanda u videu.
Fond koji je osnovan kako bi im pomogao, prikupio je više od milijun dolara. Ove tri žene bile su u zatočeništvu Ariela Castra. Osim što ih je godinama lišavao slobode, tukao ih je i silovao.

Oslobođene su u svibnju, nakon što je jedna od njih zvala upomoć kada je Castro izašao iz kuće. Sam Castro optužen je za otmicu žena te po još 328 točaka, uključujući i ubojstvo jer je prouzročio nezakonit prekid trudnoće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook