Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatične snimke

VIDEO Nadzorne kamere snimile zastrašujući trenutak razornog potresa koji je pogodio Čile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razoran potres jačine 8,2 stupnjeva koji je u utorak kasno navečer po lokalnom vremenu pogodio sjever Čilea, usmrtio je najmanje pet osoba i izazvao tsunami. Trenutak u kojem se dogodio zabilježile su mnoge nazorne kamere.

Pročitajte i ovo Požar u Čileu Uveden policijski sat VIDEO Vatrena stihija u Čileu ubila 64 osobe, predsjednik ima loše vijesti: "Ta će brojka sigurno rasti i to značajno" Posljedice požara u Čileu Požari u Čileu VIDEO/FOTO Bijesne šumski požari, poginulo više od 50 ljudi: Crni dim suklja u nebo, na cestama pronalaze tijela

Kako to izgleda kad vrlo snažan potres trese tlo pod nogama, ljulja zgrade i baca namještaj i stvari po uredima i domovima, Čileanci itekako dobro poznaju, a snimke napravljene u trenutku spomenutog potresa to najbolje i pokazuju.

Prenosimo dvije snimke s YouTubea na kojima se vide trenuci potresa u jednom predvorju i uredu. Ono što se vidi na snimkama jasno govori o tome koliko je jak potres bio te zbog čega su stanovnici sjevera Čilea u strahu.

VIDEO Razoran potres i tsunami pogodili Čile: Najmanje pet poginulih

Američki geološki zavod (USGS) je javio da je epicentar potresa jakosti 8 stupnjeva po Richteru bio 10 kilometara ispod morskog dna oko 80 kilometara sjeverozapadno od luke Iquique, u blizini granice s Peruom. Kasnije je USGS ispravio podatak i objavio da je jakost potresa bila 8,2.

Vlada je priopćila da po podacima koji su joj dosad stigli nije bilo većih materijalnih šteta osim što je potres izazvao klizanja tla i odrone koji su blokirali neke autoceste i lokalne prometnice.

Čileanske vlasti su naredile preventivnu evakuaciju nekih obalnih područja, javio je državni centar za uzbunjivanje (ONEMI) na svojoj internetskoj stranici. Osim Čilea u opasnosti su i obalna područja Perua, Ekvadora, Kolumbije, Paname, Kostarike i Nikaragve.

Peruanske vlasti također su evakuirale područje u regiji Ica, a u tri grada došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene