Stanovnici Njemačkog grada Winnenden oplakuju one koji su poginuli u sumanutom pohodu njemačkog tinejdžera, 17-godišnjeg Tima Kretschera, kojeg su susjedi opisali kao usamljenika koji je volio nasilne filmove.


Dva dana nakon incidenta, stotine svijeća i cvijeća nalaze se ispred škole Albervillea na mjestu na kojem se dogodio zločin, prenosi Reuters. Šesnaest ljudi je smrtno stradalo u stravičnom pohodu naoružanog tinejdžera u srednjoj školi njemačkog grada Winnendena. Devetero ubijenih su učenici škole, a mrtav je i 17-godišnji napadač.

Vezani članci Radovan Fuchs Grad Zagreb i Zagrebačka županija prelaze na C model nastave, Zvonimir Šostar objasnio na koga se sve to odnosi Policija, ilustracija Vozač kamiona oduzeo prednost autobusu u kojem je bilo 20 učenika: Jedan od njih ozlijeđen

>> Njemački ubojica možda nije najavio svoj plan na internetu

>> VIDEO: Posljednji trenuci života ubojice

>> VIDEO: Među ubijenima u stravičnom pokolju i jedan Hrvat

>> U stravičnom pohodu napadač iz auta ubio najmanje 9 ljudi

Jedan od ubijenih slučajnih prolaznika je Hrvat. Policija je sumnjičava prema porukama koje su objavljene na internetu, a koje je navodno objavio Tim najavljujući masakr. Službeno je potvrđeno da je Tim primao pomoć psihijatra zbog depresije. Depresiju je liječio između travnja i rujna. Motiv zločina još je uvijek nepoznat.