U nasumičnoj pucnjavi, kako vjeruju policajci, 24-godišnji muškarac u Portlandu, ubio je dvije maloljetne djevojke i ranio sedmero ljudi. Vjeruje se da je većina žrtava u SAD-u bila u programu razmjene studenata.


Pucnjava se dogodila ispred noćnog kluba 'The Zone' u Portlandu u američkoj saveznoj državi Oregon. Neidentificirani muškarac otvorio je vatru ispred noćnog kluba za mlađe od 21 godine. Na kraju je pucao sebi u glavu, a teško ozlijeđen prevezen je u bolnicu. Policija je događaj opisala kao nasumično nasilje. Policijska glasnogovornica rekla je da se pucnjava nije činila kao da je povezana s bandom te kako ne postoji indikacija da je muškarac bio u vezi s nekim koga je upucao ispred noćnog kluba u subotu, prenosi AP.

Vezani članci Američka policija, ilustracija Još jedna masovna pucnjava u SAD-u: Trojica napadača ubila dvoje i ranila najmanje 20 ljudi Boober Striptizete ostale bez posla pa odlučile dostavljati hranu u svojim ''uniformama''

Službenici su rekli da je ubijena studentica na razmjeni iz Perua, a četvero ranjenih bili su studenti iz Ekvadora, Francuske, Gvatemale i Tajvana. Oni su, navodno, u klub došli kako bi proslavili rođendan jednog prijatelja. U pucnjavi je ranjen i gost obližnjeg bara. Policija pokušava utvrditi kretanje sumanutog muškarca prije pucnjave, ali čini se kako nije bio u klubu niti obližnjim barovima prije napada.

Policija je pronašla pištolj koji je korišten u pucnjavi. Jedna žrtva je identificirana kao 16-godišnjakinja iz Portlanda, a službenik peruanskog konzulata u Seattleu rekao je kako je druga ubijena djevojka 17-godišnjakinja iz Perua koja se u SAD-u nalazila na razmjeni studenata.