Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlov kitova u Japanu

VIDEO: Sudar brodova kitolovaca i protivnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brod protivnika izlovljavanja kitova sudario se danas u vodama Južnog oceana s japanskim kitolovcem, pokazali su i potvrdili video klipom japanski ribari. Incident se dogodio u vrijeme kada su kitolovci mrtvu životinju pokušavali unijeti u brod.

Video pokazuje kako se brod antikitolovaca Steve Irwin i japanski brod za hvatanje kitova kreću jedan uz drugi, a ženski glas na japanskom jeziku govori ' sudarit će se, sudarit će se! Steve Irwin udara u naš brod!'.  U sudaru nema ozlijeđenih, a zabilježena je manja materijalna šteta na brodu kitolovaca. Protivnici izlovljavanja kitova željeli su spriječiti prebacivanje mrtvog kita u brod Nisshin Maru. 

Pročitajte i ovo Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!"

>> VIDEO: Izlov kitova posvađao Australiju i Japan

Službeni Tokio kaže da je do incidenta došlo nakon serija prosvjeda aktivista protiv izlova kitova nekoliko dana ranije.  Japan je zbog izlova kitova došao u sukob s Australijom i Novim Zelandom no odustali su od strožih mjera kako ne bi izazvali dodatne sukobe u opasnim vodama Južnog oceana.  Tradicionalni japanski lov usmjeren je na oko 900 kitova. Iako je Japan službeno zabranio izlov 1986. godine globalnim moratorijem, nastavlja se ubijanje kitova čije meso završava na policama supermarketa ili na jelovnicima restorana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene