Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupina revoltiranih australskih studenata sukobila se u Melbourneu s policijom zbog proračunskih rezova koji se odnose na financiranje visokog školstva.


Nova australska vlada na čelu s konzervativcem Tonyjem Abbottom počela je s proračunskim rezovima, jedan od kojih se odnosi i na financiranje visokog školstva.

Vezani članci Koronavirus u Melbourneu Kontroverzan potez: Vlastite građane koji se vrate iz Indije kaznit će čak i zatvorom Koronavirus u Melbourneu Dobre vijesti iz Australije: Donedavno su bili veliko žarište, ali u posljednja 24 sata nisu imali nijednog novozaraženog

To je u Melbourneu izazvalo revolt dijela studenata koji su u znak prosvjeda izašli na ulice.

>> Gaf političara postao novi hit na internetu

Njih se stotinjak ispred zgrade parlamenta savezne države Victorije sukobilo s policijom, koja je na mjesto događaja poslala svoju konjičku postrojbu.

Studenti su ih gađali obućom i izvikivali im razne uvrede, a sami policajci im na trenutke nisu ostajali dužni. Spaljeno je i nekoliko fotografija premijera Abbotta i njegovog ministra obrazovanja Christophera Pynea.

Petero studenata je uhićeno, a jedan je policajac zatražio liječničku pomoć. Jedna se veća studentska udruga naknadno u priopćenju ogradila od svojih kolega, osuđujući ulično naselje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook