Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radnica u kineskoj tvornici tekstila, u provinciji Jiangsu, doživjela je vrlo neugodnu i po život opasnu nesreću. Kosa i prsti zapeli su joj u stroju,a samo pravovremena reakcija spasitelja spriječila je kobne posljedice.


Radnica je inače imala dugu kosu, koja joj se u datom trenutku prebacila preko ramena u uletjela među valjke stroja, no kad ju je pokušala izvući zapeli su joj i prsti te ostali prignječenu unutar stroja, prenosi kineska državna televizija CCTV.

Vezani članci Alena Kravčenko Prava Zlatokosa nije se šišala skoro 30 godina, a kosa ju je već odavno prerasla Darovali kosu (Foto: Instagam/hayleys_hairdressing_liverpoo) - 26 Ošišali se u plemenite svrhe i poklonili kosu oboljelima od raka, promjena im dobro stoji

Spasioci su se vrlo brzo pojavili na mjestu događaja i nakon što su procijenili situaciju, odlučili su kako ženi prvo moraju odrezati kosu, kako bi je oslobodili i spasili. Rekli su joj da to moraju učiniti kako ne bi izgubila prste.

'Odrežite joj kosu prvo', rekao je jedan od spasitelja na mjestu događaja. No radnica je na taj prijedlog zavapila 'Ne, nemojte mi rezati kosu!'. Jedna joj je kolegica tada rekla da ako joj prvo ne odrežu kosu, da bi mogla izgubiti čitavu ruku. Zarobljena radnica je pristala, a kad su joj odrezali kosu i oslobodili glavu, rastavili su dio stroja i uspješno oslobodili i prste.

Na svu sreću, prsti joj nisu bili slomljeni ili smrvljeni, već samo natečeni od nagnječenja. Nesreća se dogodila zbog nepoštivanja zaštite na radu, koja propisuje da svi radnici imaju kratku kosu, piše CCTV.