Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Utemeljen prije 1300 godina

VIDEO Prah i pepeo nakon strašnog požara: Izgorio drevni tibetanski grad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dukezong je bio jedan od najočuvanijih tibetanskih gradova. U požaru je uništeno više od stotinu kuća, a šteta je oko 12 milijuna eura.

Drevni tibetanski grad u okrugu Shangri-La, u kineskoj pokrajini Yunnan na jugozapadu zemlje, zahvatio je u subotu veliki požar koji je uništio više od stotinu kuća, izvijestili su službeni mediji.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Vatra koja je izbila usred noći brzo se proširila po ulicama Dukezonga u kojem se nalaze tradicionalne tibetanske kuće od drveta, objavila je agencija Xinhua.

Iako je više od tisuću vatrogasaca i dobrovoljaca angažirano kako bi ga ograničili, požar je potpuno ugašen tek kasno prijepodne u subotu, objavio je portal za informacije vlasti Yunnana.

Stravična nesreća: Izbio požar u putničkom vlaku, najmanje 23 mrtvih

Dosad nema podataka o ozlijeđenima, objavila je službena agencija, ističući da su vlasti evakuirale stanovnike.

Požar čiji je uzrok nepoznat uništio je više od stotinu stambenih kuća po preliminarnom proračunu, a šteta bi mogla iznositi 100 milijuna juana (12 milijuna eura).

Utemeljen prije 1300 godina, sa 700 kućanstava, Dukezong je poznat kao jedan od najočuvanijih tibetanskih drevnih gradova.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene